Αρχική ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Οκτωβρίου 1986. Εκλέγεται δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Σωτήρης Κούβελας

19 Οκτωβρίου 1986. Εκλέγεται δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Σωτήρης Κούβελας

3633
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 19 Οκτωβρίου 1986, στις επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εκλέχτηκε δήμαρχος ο Σωτήρης Κούβελας, πολιτικός μηχανικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με 52%, με αντίπαλο τον τέως δήμαρχο Θεοχάρη Μαναβή.

Ήταν η χρονιά που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πήρε τους τρεις μεγάλους δήμους τη χώρας, εκλέγοντας τον Μιλτ. Έβερτ στην Αθήνα και τον Ανδρ. Ανδριανόπουλο στον Πειραιά. Ο Κούβελας παρέμεινε δήμαρχος Θεσσαλονίκης ως το Μάιο του 1989, οπότε αποχώρησε  για να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική ως βασικό στέλεχος της ΝΔ και της ομάδας Κων. Μητσοτάκη. Μετά την αποχώρησή του δήμαρχος Θεσσαλονίκης  αναδείχτηκε με εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ως τότε πρόεδρός του Κων. Κοσμόπουλος.

Οι τρεις δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων που εκλέχτηκαν το 1986 με τη Νέα Δημηκρατία. Από αριστερά, Α. Ανδριανόπουλος Πειραιά, Σωτήρης Κούβελας Θεσσαλονίκης και Μ. Έβερτ Αθήνας, με τον αρχηγό του κόμματος Κων. Μητσοτάκη.

Ο Σωτήρης Κούβελας είναι ο ιδρυτής το1989 του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης, που θεωρήθηκαν παράνομη ενέργεια και προκάλεσαν την αστυνομική επέμβαση και τη δίωξή του με τη λεγόμενη «δίκη της κεραίας». Προώθησε επίσης την ιδέα της επέκτασης της παραλίας με την κατασκευή υπόγειου αυτοκινητόδρομου και μεγάλου πάρκινκγ -που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων- καθώς και την ιδέα κατασκευής του μετρό με μια μικρής έκτασης εκσκαφή που έμεινε στην ιστορία ως «η τρύπα του μετρό του Κούβελα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here