Αρχική ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Οκτωβρίου 1962. Εγκαινιάζεται το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία

7 Οκτωβρίου 1962. Εγκαινιάζεται το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία

2477
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Oι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία. Φώτο Λάζαρος Αθανασιάδης.

Στις 7 Οκτωβρίου 1962 εγκαινιάζεται το εργοστάσιο τσιμέντων ‘Τιτάν’ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Ήταν το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρίας και μία από τις μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο έτος λειτουργίας η παραγωγική του δυναμικότητα έφτανε τους 200.000 τόνους το χρόνο και απασχολούσε 250 άτομα.

Σε δυο χρόνια διπλασίασε το εργατικό δυναμικό και την παραγωγή του με επέκταση των εγκαταστάσεων του  για να φτάσει το 1971  στο ένα εκατομμύριο τόνους ετησίως. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το εργοστάσιο προκαλούσε έντονα προβλήματα ρύπανσης στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, που περιορίστηκαν από τη δεκαετία του 1980 με την τοποθέτηση φίλτρων και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού του εξοπλισμού.

Η A.E. Τσιμέντων TITAN ιδρύθηκε το 1902 και είναι πολυεθνική εταιρία τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με έδρα την Αθήνα. Σήμερα διαθέτει 13 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, εκ των οποίων τρία βρίσκονται στην Ελλάδα, δύο στις ΗΠΑ, πέντε  στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τρία στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here